NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Laat iets schoner achter dan je het aantreft PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 2
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
dinsdag 12 augustus 2008

Laat een plek schoner achter dan je hem aantrof

“Don't destroy, what you came to enjoy”, is een veelgebruikte term onder surfers. Laat geen rotzooi achter op het strand en neem ook de troep die er al lag mee. Dit kan natuurlijk overal waar je komt. Je werk, het park, een geleende auto. Kleine moeite, groot plezier.

Zwerfvuil is een groot probleem. Niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld. Afval vergaat zeer langzaam. Een appelklokhuis weliswaar na veertien dagen, kauwgom doet er zo'n twintig tot 25 jaar over en een patatbakje zelfs negentig jaar.

Terwijl je troep heel makkelijk in de prullenbak kunt gooien, daarvan staan er tegenwoordig genoeg. Als je dan meteen het zwerfvuil dat er al lag, weggooit, zal een volgend persoon die er komt niet zo snel iets laten slingeren. Zo werk je op een hele simpele manier aan het schoonhouden van je omgeving en zet je anderen aan dit ook te doen.

Het kan je nog geld schelen ook; op het laten slingeren van afval staat een boete van 75 euro.

Een handige gadget om zwerfvuil te voorkomen is de Gum 'n Asbag. In dit kleine buideltje stop je (brandende) sigarettenpeuken, kauwgom of ander klein afval. Is het buideltje vol, dan kan de inhoud in de afvalbak en kun je de Gum 'n Asbag afwassen. Het is bovendien gemaakt van makkelijk afbreekbare stoffen.

gumnasbag

LLiNK mag 40 van deze gadgets weggeven! Wil jij een Gum 'n Asbag winnen? Beantwoordt dan de volgende vraag: hoe lang duurt het voordat een sigarettenpeuk is vergaan? Mail je antwoord voor 15 augustus naar juistnu@llink.nl onder vermelding van 'GumnAsbag'.

Laatst geupdate op ( maandag 08 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->