NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Geen fakkel door Tibet PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 1
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
donderdag 03 april 2008

fakkel

Geachte mevrouw Terpstra,

Mag ik uw aandacht voor de volgende uiterst dringende zaak?

Als geen ander zou u van de noodzaak in China doordrongen moeten zijn. Uzelf heeft in 1979 een dergelijke kwestie opgerakeld. Een speciaal comité, waarin ook u zitting had, stelde toen de mensenrechtensituatie in Rusland aan de kaak. De Sovjet-Unie gold destijds als een dictatuur waar op een grove manier mensenrechten werden geschonden. Er was geen vrijheid van meningsuiting en dissidenten werden ‘weggewerkt’ in psychiatrische inrichtingen.

China heeft in dit opzicht op een alom bekende en nog veel grovere manier de mensenrechten van haar eigen landgenoten, plus die van andere landen, waaronder Tibet, al 50 jaar lang ernstig geschaad. Met de recente repressie en grove mensenrechtenschendingen tegen Tibetaanse demonstranten door China nog vers in het geheugen, is het ontoelaatbaar dat het IOC het toestaat om de Olympische fakkeltocht door Tibet te laten gaan.

De Olympische waarden zoals die worden uitgedragen door de Olympische beweging -meehelpen aan de opbouw van een vreedzame en betere wereld door de jeugd te onderwijzen middels sport- staan in schril contrast met China’s huidige misbruik van de Olympische fakkeltocht.

Ik vraag u, mevrouw Terpstra, om:
1. het IOC te overtuigen dat zij bij de Chinese regering aandringen op een snelle en vreedzame oplossing voor Tibet
2. juist ten behoeve van de sporters, binnen het NOC en IOC nog duidelijker stelling te nemen in deze zaak

Met vriendelijke groet,
A. Boswijk
Amsterdam

Laat China de Olympische Spelen niet misbruiken om de aandacht af te leiden van de repressie en misstanden in Tibet.

Binnen enkele dagen zal het Nederlands Olympisch Comité (NOC/NSF) een ontmoeting hebben in Beijing met de leden van het Internationale Olympische Comité (IOC).

Wij móeten het IOC vragen om de Olympische fakkeltocht niet door Tibet te laten gaan.

China’s hardhandige optreden in Tibet en lafhartige aanvallen op de Dalai Lama in de laatste drie weken zijn de anthitese van hun ‘overkomelijke verschillen’ en ‘samenkomen met wederzijds begrip’. Met hetgeen er gebeurt in Tibet is het uitdragen van de Olympische idealen door het IOC een regelrechte aanfluiting.

Kom vandaag in actie. Stuur zelf een boodschap naar het NOC/NSF via info@noc-nsf.nl.

Laatst geupdate op ( maandag 08 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->