NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Facts & fiction PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 2
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
zaterdag 04 oktober 2008

"Het zien van uw steden doet pijn aan de ogen."

(Toespraak van Seattle,het opperhoofd van de Duwanish-Indianen, tot de Amerikaanse presidend in Washington. 1855)

Achter de stofwolken van een wereldwijd in elkaar stortende “graaicultuur” der superrijken voltrekt zich een ernstiger drama van ongekende omvang, dat onze leefomgeving, ja ons leven zélf bedreigt. Eerst en vooral in Nederland, door de hier snel toenemende discrepantie tussen ‘facts’ and ‘fiction’: 

Politieke Fiction

'Gevolgen groei Schiphol blijven beperkt voor Amstelveen' (Persbericht Gemeente, oktober 2008)

Amsterdam CO2-neutraal in 2015:

Het publiek belang is het gebruik maken van restwarmte van de AVI (Afvalverwerkings-installatie) om CO2 uitstoot te beperken.

http://amsterdam.nl/gemeente/diensten_bedrijven/sites/deelnemingen/alle_deelnemingen/deelnemingen/westpoort_warmte_b_v  

Energie moet schoner, slimmer en gevarieerder www.regering.nl  
 
 
“Emissions not included are primarily emissions of CO2 and N2O from solid and other fuels from Manufacturing Industries, as well as emissions from the Refinery subsector”…

http://unfccc.int/resource/docs/2006/arr/nld.pdf p 23 (Rapportage door VROM aan de UN)


Door ons energieverbruik te verminderen en duurzame energiebronnen in te zetten, verminderen we de opwarming van de aarde." (Visie Minister van VROM, 2008)

De verwachting is dat bij de te verwachten temperatuurstijging de ambrosia zich de komende jaren in Nederland verder kan ontwikkelen 
 
Facts

De concentratie van giftig koolmonoxide vanuit Schiphol bereikt nu in Amsterdam-C reeds waarden van > 400 microgram/m3

MNP, 2008 Grootschalige Concentratiekaarten


Westpoort Warmte BV (Amsterdam/NUON) rolt stadswarmtepijp verder uit: 100% niet-duurzame warmte houdt -tot lang na 2020- 5 miljard kg CO2-emissie/jaar in stand. (Hemweg-centrale en AEB) Een verplichte aansluiting frustreert letterlijk iedere vorm van energie-arm bouwen in Amsterdam.

EPER, European Pollution Emission Register

“emission factors for gasoline and diesel oil reported by the Netherlands are much lower than those reported by neighbouring countries and are the lowest in the European Union”

UNFCC over onze Broeikasgasopgave, 2006 http://unfccc.int/resource/docs/2006/arr/nld.pdf  p. 43

Rijdt u ook al op Haarlemmer Wonderolie?


De CO2-emissie door het wegverkeer steeg in 2007 weer met ruim 2%

http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=7062&HD=081003-1102 


In Nederland is het aandeel van onze (vijf) raffinaderijen in de Nationale broeikasgas-emissie het hoogste binnen de hele EU-15

http://unfccc.int/national_reports/annex_i_ghg_inventories/national_inventories_submissions/items/4303.php (Rapportage door de EU aan de UN)

De productie bereikte een recordomvang van 105 miljard kilowattuur (kWh).....Vooral de productie bij de conventionele installaties steeg in 2007 fors, met 10 procent. CBS, www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/industrie-energie/publicaties/artikelen/archief/2008/2008-2540-wm.htm 


Op grond van schattingen wordt aangenomen dat ongeveer 20 tot 30% van de bevolking in Nederland aan hooikoorts lijdt. Dit is tot dusver niet systematisch onderzocht. Ook is niet exact bekend wat de economische en maatschappelijke schade van hooikoorts (door ambrosia) in ons land is. (Minister LNV)

Bron: Paul Cohn

Laatst geupdate op ( zaterdag 06 december 2008 )
 
< Vorige   Volgende >

-->