Niet alleen een ode aan de aanrechtboer en zijn/haar microproduct, maar natuurlijk ook aan het seizoen. De 4e undergroundboerenmarkt is zondag 19 juni een etalage van vlierbloesem, rabarber, aardbei en ander - al dan niet in het wild geplukt - seizoensflora & -fruit.
Nog steeds onder het mom van geheimhouding (dus ajb niet op FB of Twitter, e.d. zetten!!) nu het adres voor morgen, de undergroundboerenmarkt:
Restaurant The United Tastes of 1097 (James Watt Straat 75 in het oude CASA 400, op kruipafstand van metro- & treinstation Amstel)
Definitieve line-up 4e Underground Boerenmarkt In volgorde van aanmelden (& onder voorbehoud):
1. @eetschrijver: margarita-ijshoorntjes 2. @greetactress: muffins 3. @spinazieacademi: historische specerijenmixen, 18e-eeuwse pepernoten 4. @BalancingWalls: ambrosiatruffels 5. @Esterhaan: browniecheesecake met frambozen, torta di cioccolata 6. @Mariellaerkens: zoute caramels, caramelboter 7. @joyoffood: diverse chilisauzen, lemongrass chili paste 8. @didivanharen: panellets 9. @webticjes (10 & 12): oerkoekjes, oerjanhagel; @webtic: vinexmade mosterd & ketchup-venkelzaad 10. @saskiacohen & Lina (12): mispelgelei, bergamotmarmelade, verveinesiroop 11. @Raay: barfi three flavors, rucolapesto 12. @bastetkookt: uientaartjes, gembersiroop 13. @liesbethspreeuw: vlierbloemsuiker, rozensuiker, uit eigen tuin en bij volle maan zachtjes gestampt 14. @weekendbakers: ambachtelijk brood, scones, biscotti 15. @Newafricancook: new Afrihapjes: hete beriberi pasta, pompoen achar, verse periperi saus... 16. @lekkerwijs: aspergeijs, kulfi (cardemomijs), citroensaliesorbet, bloedsinaasappel-oreganosorbet, aardbeien-balsamico ijs, mangoijs 17. @limonana: Israëli-Palestijnse vredeshummus 18. @gtools: homegrown sambal badjak 19. @scharrelkok: rodebessengelei, vlierbloesemsiroop; @scharrelkokje (9): vlierbloesemlimonade 20. @hazeleger: framboos-, braam-, aardbei-, mango-, blauwebescello's 21. @kattebelletje: gestoomde buns met char-siu pork 22. Beingajellybar: housemade DIY instant jelly beans 23. @Gwnlekkergewoon: zwartebonenbrownies 24. @sabinakookt: ambachtelijke mosterd 25. @taraghnl: courgettemarmelade, rabarberlikeur, -chutney & -limonade 26. @vincentvanhartetje (5): citroenlimonade 27. Roel van Kollem: wilde inmaak 28. Unobento: omusubi (Japanse rijstballen) Muzikale omlijsting door: ??? Underground Boerenmarkt: 19 juni 2011, 12-16.30 uur, Am*dam. Bijdrage in onkosten: €2,50. Door: Talkin' Food® & MamaJulia. Nadere instructies volgen via Twitter. (foto: red hot chilipaste van @Joyoffood; te koop op deze editie)
Huisregels Underground Boerenmarkt No. 4 | 14-6-2011 | Aanmelden als aanrechtboer voor de 4e Underground Boerenmarkt van 19 juni a.s. kan niet meer. Langskomen wel! Voor historische specerijmixen, margarita-ijsjes, caramelboter, rozensuiker en ander microhuisvlijt. Tijd voor een praktisch setje huisregels to-go. 1. We zijn op de lokatie te gast (need we say more?) 2. Geen open vuur, frituurpannen en andere brandonveilige middelen. 3. Verkopers betalen geen kraamgeld, want de underground boerenmarkt is een hommage aan hen! 4. Bezoekers betalen €2,50 als bijdrage in de onkosten. Te voldoen aan de deur. Gaarne gepast. Kinderen gratis. 5. Honden en andere (huis)dieren geen toegang. Ook niet dat zoete welriekende en -opgevoede handtashondje dat nóóit lastig is. 6. Etenswaren dienen te zijn geproduceerd volgens de standaard hygiëneregels. 7. Geen opzichtige kamerbrede labels, folders, logo's & andere overdreven uitingen van commerciële bedoelingen. 8. Verkopers dragen zelf zorg voor de afvoer van hun afval. 9. Géén (televisie)camera's. Media-aanvragen uitsluitend vantevoren via marjan(appeltaart)talkinfood(punt)nl. 10. Betreden van en deelnemen aan de underground boerenmarkt is geheel op eigen risico. Underground Boerenmarkt, 19 juni 2011, 12-16.30 u, Am*dam. Nadere aanwijzingen omtrent lokatie volgen. Check Twitter. (foto: zoute caramel van @mariellaerkens, te koop op deze editie) |