NEWSLETTER

Naam:
Emailadres:


.......
Hoe kom ik over de geld-, olie- en klimaatdip? PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 0
SlechtZeer goed 
Geplaatst door Alec Boswijk   
woensdag 17 september 2008
Kleureneconomie 
Een toenemend aantal uitdagingen komt in dit nieuwe millennium op ons af. De piek in de olieproductie die nu al leidt tot hogere brandstofprijzen. En het eind is nog niet in zicht. Ook is er de dip in de financiële wereld die grote gevolgen kan hebben voor iedereen die dagelijks afhankelijk is van het geldstelsel. En wie is dat niet?

In hoeverre is uw bestaan bestand tegen de bedreigingen die wellicht de komende tijd op ons pad te vinden zijn? Zijn we afhankelijk van de dagelijks verse producten van de supermarkt of heeft u zelf iets uit uw tuin? Heeft u echt een auto nodig om op het werk te komen of komt u er zonder ook wel?

Heeft u voldoende veerkracht in geval van dip-situaties? Daarvoor is de Checklist Crisis-Veerkracht van Stichting Kleureneconomie. Aanstaande zondag, op de Dag van de Vooruitgang in Maassluis, kunt u de checklist invullen bij de stand van deze stichting op de parkeerplaats Vrijdagmarkt tussen 13.00 en 16.00. We meten dan uw veerkracht ten opzichte van de andere Maassluise
deelnemers. Ook krijgen we zo inzicht in de veerkracht van Maassluis als geheel. De uitkomsten worden vanaf 16.00 bekend gemaakt.

Wilt u minder afhankelijk leven van de olie-import en ook elke dag lekker smikkelen? Het is voor iedereen belangrijk én goed te haalbaar om je veerkracht te verbeteren. Naar Engels voorbeeld van de succesvolle Transition Towns begint ook in Maassluis een Transitie Initiatief. We beginnen met het bijeenbrengen van geïnspireerde en enthousiaste mensen. Zonder vooropgesteld plan gaan we aan de
slag. De eerste bijeenkomst is op: maandag 6 oktober 2008, om 20.00 uur. Locatie: Stichting Kleureneconomie, van ‘t Hoffdreef 38, 3146 BR Maassluis.

In Het Kort

Een relatief nieuw begrip in Nederland zijn de Transition Towns. Een vertaling is Overstap Steden. Het doel is dat mensen zichzelf weerbaarder maken voor mogelijke bedreigingen. In deze aanpak is de uitkomst niet vastgelegd maar wel het proces. De nadruk ligt op bewustwording en groepsvorming. In veel Engelse plaatsen worden groentetuinen aangelegd volgens het permacultuur principe: tegels eruit, groente erin. Het boek "The Transition Handbook" van Rob Hopkins is de leidraad.

Laatst geupdate op ( zaterdag 06 december 2008 )
 
Volgende >

-->